Τσίπρας στην Τουρκία: Τι θα αντιμετωπίσει,τι θ΄ ακούσει και τι πρέπει να έχει μαζί του

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα στις 18 Νοεμβρίου θα είναι ένα ταξίδι πολύ δύσκολο για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ταξίδι που ίσως θα έπρεπε να αποφύγει. Να κερδίζεις χρόνο είναι ορισμένες φορές απαραίτητο. Και η σπουδή να αποδεχτούμε αμέσως την πρόσκληση Νταβούτογλου,δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

Τι θα βρει απέναντί του ο Τσίπρας;

•Μια πανίσχυρη κυβέρνηση υπό το “δίδυμο” Ερντογάν-Νταβούτογλου. Η οποία μόλις πήρε ισχυρότατη λαϊκή εντολή

•Μια κυβέρνηση η οποία έχει την εξόφθαλμη στήριξη των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών . Η Μέρκελ έσπευσε προεκλογικά να στηρίξει τον Ερντογάν με όλες τις δυνάμεις.Και του δίνει από τα ευρωπαϊκά ταμεία 3 και βάλε δις για την …προσφορά της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων!

•Μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται απολύτως εχθρικά στην Ελλάδα και επιβραβεύετε γι΄ αυτό από τους Ευρωπαίους. Οι οποίοι πιέζουν όλο και περισσότερο να δεχτούμε συνδιαχείριση με τους Τούρκους! Αυτό είναι οι κοινές περιπολίες κι ας παροστάνει τον “χαζό” ο Γιούνκερ.

Πάει λοιπόν αυθημερόν ο Τσίπρας για να συζητήσει τι ακριβώς με τον Νταβούτογλου; Να τα “βρούμε” που μαζί του; Και τι έχουμε να “βρούμε”;

Το να συζητάμε με όλους δεν είναι κακό. Να συζητάμε για όλα είναι πρόβλημα,γιατί δεν είναι όλα προς συζήτηση.

Όπως και να ΄χει το ταξίδι και η συνάντηση θα γίνει. Καλό θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να είναι πάρα πολύ φειδωλός και προσεκτικός. Και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα… ανθρωπιστικά επιχειρήματα του Νταβούτογλου για την σωτηρία ψυχών στο Αιγαίο! Δεν πνίγουμε εμείς πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Καλό θα είναι να πάρει μαζί του και τον φάκελο με τα στοιχεία των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Μόνο του 2015, χρονιά που ο κ.Τσίπρας εξελέγη δυο φορές πρωθυπουργός αρκούν.