Τσαβούσογλου: Προκλητική δήλωση για «τουρκική μειονότητα» μόλις έφτασε Ελλάδα

Με το που έφτασε στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε στη γνωστή προκλητική του δήλωση περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη,  ενώ το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα.

Ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, καθώς επίσης και για να πραγματοποιήσει συνομιλίες περί διμερών σχέσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου θα συνοδεύεται τόσο από άνδρες της ασφάλειάς του όσο και από διπλωμάτες και δημοσιογράφους. Η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, που χαρακτηρίστηκε «ιδιωτική». Οι προσδοκίες ωστόσο για βελτίωση των σχέσεων Άγκυρας – Αθήνας παραμένουν χαμηλές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Ελλήνων μουσουλμάνων στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ οι σκέψεις για περιοδεία στα Πομακοχώρια φαίνεται να απομακρύνονται καθώς οι σύλλογοι των κατοίκων της περιοχής με ανακοινώσεις τους κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τι περιέχει η ατζέντα Τσαβούσογλου για τις συνομιλίες με τον Δένδια

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στις συναντήσεις τους με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια αναμένεται να θέσει θέματα που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το προσφυγικό, καθώς και των 8 «Γκιουλενιστών» που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και μετ’ επιτάσεως ζητεί την έκδοσή τους και το λεγόμενο μειονοτικό. Χαμηλά στην ατζέντα θα βρίσκεται το Κυπριακό καθώς η διάσταση απόψεων είναι μεγάλη.

Τα 7 «καυτά» ζητήματα που θα θέσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Φωτογραφία Intime News