Τσαβούσογλου: Προκλητική «επίθεση» στον Δένδια – «Ο φίλος μου ο Νίκος δυσφημίζει τη Τουρκία»

Προκλητικός ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνει «επίθεση» στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου «επεσήμανε» την ίδια την ανάρτηση του Νίκου Δένδια.

«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην  Ουκρανία , ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!» γράφει στα μέσα οινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε μέσω συνέντευξής του ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή.

«Από κάτι τέτοιο μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική» προσέθεσε.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters