Toυρκικός Τύπος: «Τον πακέταρε η CIA»

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Τον πακέταρε η CIA» είναι ο τίτλος της Ηürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως την ημέρα επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Άγκυρα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και έστειλαν στην Ιορδανία το ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα Σουλεϊμάν Αμπου Γκάιθ, όπου εκεί τον συνέλαβαν οι πράκτορες της CIA «και τον πακέταραν με κατεύθυνση τις ΗΠΑ».

«Ο αρχηγός της Α΄ Στρατιάς ύποπτος για πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «ο αρχηγός της Ά Στρατιάς Γιαλτσίν Ατάμαν στις 3 Μαρτίου με μυστικό τρόπο μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να ανακριθεί ως ύποπτος συμμετοχής στο «μεταμοντέρνο» πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου του 1997. Ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη του. Τώρα ο εισαγγελέας ζητεί την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.»


« Μου ζήτησαν 80 άρματα εγώ έβγαλα μόλις 20» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στην απολογία του πρώην αρχηγού Εκπαίδευσης και Στρατηγικής του τουρκικού Στατού Ιζετίν Ιγίγκουν ο οποίος κατηγορείται πως στις 28 Φεβρουαρίου του 1997 είχε βγάλει τα άρματα μάχης στους δρόμους στην περιοχή Σίντζαν κοντά στην Άγκυρα ως επίδειξη δύναμης εναντίον της ισλαμικής κυβέρνησης Ερμπακάν. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε λάβει εντολές από άλλους στρατηγούς και πως έβγαλε στους δρόμους λιγότερα άρματα απ’όσα του είχαν ζητηθεί.