Τουρκικός Τύπος: «To παζάρεμα για τη Volkswagen»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Το παζάρεμα για τη Volkswagen» έχει ως τίτλο η Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν και τονίζει πως ο τούρκος πρωθυπουργός πίεσε την γερμανίδα καγκελάριο για να γίνουν επενδύσεις από τον γερμανικό όμιλο στην Τουρκία τη στιγμή που είναι πρώτος στις πωλήσεις οχημάτων αλλά δεν παράγει κανένα όχημα στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Μέρκελ έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν διαδικασίες για να γίνουν μελέτες για πιθανές μελλοντικές επενδύσεις.

«Το PKK θα απελευθερώσει ομήρους το Σάββατο» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «μετά το μήνυμα του Οτζαλάν η ηγεσία στο όρος Καντίλ κινητοποιήθηκε. Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να απελευθερωθούν οι 16 όμηροι που κρατά το PKK».

«Όταν σηκωθούν και φύγουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία της επίλυσης» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Ερντογάν και ανέφερε πως ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε «όταν δείτε να αποχωρούν τα μέλη του PKK από την Τουρκία τότε θα ξεκινήσει η συνολική διαδικασία της επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος».