Tουρκικός Τύπος: «Mia kalimera» (σ.σ ελληνικός τίτλος)

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ελληνικό πρωτοσέλιδο έχει η σημερινή εφημερίδα Vatan με τίτλο «Mia kalimera», (Μια καλή μέρα), Η τουρκική εφημερίδα που γράφει «από τις σκυλομαχίες στο Αιγαίο στη στρατηγική συνεργασία. Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν 25 συμφωνίες, συνεδρίασε κοινό υπουργικό συμβούλιο . Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις σχέσεις των δυο χωρών».

Δυο θέματα που αφορούν την Ελλάδα έχει στο πρωτοσέλιδο της η Hürriyet. «Κλείστε το Λαύριο δώστε μας τους τρομοκράτες» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως « ο Ερντογάν έδωσε τα ονόματα , τις φωτογραφίες από τις εκπαιδεύσεις των τρομοκρατών στο Λαύριο και ζήτησε τη σύλληψη και την παράδοση τους». Ο δεύτερος τίτλος της ίδιας εφημερίδας είναι «αγόρασε 6 ελληνικά νησιά, ο εμίρης του Κατάρ πλήρωσε 8.4 εκατομμύρια Ευρώ».

«Κοινά βήματα με τη γειτονική χώρα κατά της τρομοκρατίας» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης «ο Σαμαράς και ο Ερντογάν έδωσαν μήνυμα συνεργασίας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.» Η ίδια εφημερίδα αναφέρει « οι Έλληνες δημοσιογράφοι μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν έστελναν ειδήσεις για τη συνάντηση λόγω της στάσης εργασίας».