Toυρκικός Τύπος: Η βομβιστική επίθεση θα συνέβαινε

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Αυτό θα συνέβαινε:13 νεκροί» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή έκρηξη αυτοκινήτου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και τονίζει πως πως «το τελωνείο Τζιβέγκιοζου στα σύνορα Τουρκίας-Συριας όπου τους τελευταίους μήνες είχε γίνει σημείο που περνούσαν όλοι εξερράγη βόμβα σε όχημα»

«Πρόταση από το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας για “μικρές προεδρίες”» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα γράφει πως το φιλο-κουρδικό Κόμμα στα πλαίσια των συζητήσεων για τη Συνταγματική αναθεώρηση αντί του προεδρικού συστήματος που επιδιώκει ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προτείνει τοπικούς προέδρους ανα περιοχές που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και όλοι μαζί θα δημιουργούν ένα μεγάλο συμβούλιο.

«Αυξάνονται οι εταιρείες που έχουν ως βάση την Τουρκία» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Dünya. H τουρκική εφημερίδα τονίζει πως πολλές πολυεθνικές εταιρείες έχουν πια ως βάση διοίκησης τους την Τουρκία μάλιστα το 1/3 αυτών διοικούν δεκάδες χώρες από την Κωνσταντινούπολη. Οι περιοχές που ελέγχονται από την Τουρκία είναι η Μέση Ανατολή, η Αφρική, ο Καύκασος και η Ασία.