O τουρκικός Τύπος σήμερα 28-12-2012

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Άδεια απογείωσης στις εξαγωγές» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει στο αεροδρόμιο της Κων/πολης δεν χωράνε τα εμπορέυματα που προορίζονται για εξαγωγές και ηδη εκτός από τον εμπορικό σταθμό έχει καταληφθει ο χώρος προσγείωσης ελικοπτέρων για να χωρέσουν τα εμπορεύματα για τις εξαγωγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία μέσα σε 11 μήνες πραγματοποίησε εξαγωγές 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν βρήκε «κοριός» στο Τσάνκαγια» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «μετά την εύρεση κοριών στο γραφείο του Ερντογάν , ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε ετοιμότητα και έγινε λεπτομερείς έλεγχος την κατοικία του Αμντουλάχ Γκιούλ. Εκεί δεν βρέθηκε κανένας κοριός».


« Τα κρατικά μυστικά της Πανδώρας» είναι ο τίτλος της Habertürk. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Habertürk στο ηγετικό μέλος της ομάδας πρακτόρων βρέθηκε ένας υπολογιστής και οι τουρκικές αρχές κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς όπου αποκαλύφθηκε πως βρέθηκαν στοιχεία «όπως τα σχέδια το τι θα κάνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα». Επίσης στα στοιχεία που διέθετε η ομάδα «υπάρχουν όλοι οι αεροδιάδρομοι που θα ακολουθούν τα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο, τα σημεία που θα πετάξουν και οι κρυφοί κωδικοί και τα συνθήματα». Όπως βρέθηκαν και πολλά κρυφά στοιχεία για όλες τις Μοίρες των F-16.