O τουρκικός Τύπος σήμερα 27-11-2012

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   « Δεν θα βγούμε μπροστά, σαν πονηροί» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις συνέντευξη του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος τονίζει πως στην κρίση της Γάζας η Αίγυπτος δέχθηκε τα συγχαρητήρια για τον ειρηνευτικό της ρόλο « η εκεχειρία πετύχε μετά από τη συνάντηση μου με την 
Χαμάς. Η φόρμουλα είναι δική μας»υποστηρίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

    «Η 28η Φεβρουαρίου είχε ως άμεσο στόχο εμένα» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στη γραπτή αναφορά του Ερντογάν στην επιτροπή έρευνας των πραξικοπημάτων , και αναφέρεται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης το 1996. «Οσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της εκλογής προέδρου το 2007 είναι ντροπή στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας» αναφέρει ο τούρκος πρωθυπουργός θυμίζοντας πως και τότε οι στρατηγοί είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την εκλογή Γκιούλ.

     «Τελείωσαν οι εποχές των πραξικοπημάτων» είναι ο τίτλος της Türkiye. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος υποστηρίζει πως «έχουν τελειώσει οι εποχές αυτές ακόμη και αυτοί που ονειρεύτηκαν πραξικοπήματα θα τιμωρηθούν».