O τουρκικός Τύπος σήμερα 26-11-2012

    MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Η σειρά με τον Σουλτάνο εκνεύρισε τον Σουλτάνο» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ερντογάν έχει νευριάσει με τον τρόπο παρουσίασης του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά «και απειλεί τους παραγωγούς της ακόμη και με δικαστική δίωξη».

    «Επιστολή CERN στον Ερντογάν-η Τουρκία αποσύρεται από την υποψηφιότητα πλήρους μέλους» είναι ο τίτλος της Radikal. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το Επιστημονικό Συβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε την απόσυρση της υποψηφιότητας στο ερευνητικό κέντρο CERN με έδρα την Ελβετία καθώς « θα επενδυθούν περίπου 30 εκατομμύρια Ευρώ χωρίς την αξιοποίηση των στοιχείων λόγω της έλλειψης της υποδομής στην Τουρκία»
 
   «Στα σύνορα μόνο αυτό μας έλειπε» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αστυνομικός προσπάθησε να πείσει συναδέλφους του, να επιτρέψουν τη διέλευση των συνόρων της συζύγου του χωρίς διαβατήριο, και όταν του το αρνήθηκαν τότε και από την πλευρά της Συρίας αλλά και από την πλευρά της Τουρκίας ξεκίνησαν πυροβολισμοί εναντίον του τελωνείου!