O τουρκικός Τύπος σήμερα 17-01-2013

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Σήμερα είναι το τεστ της ειλικρίνειας» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ζητά αυτοσυγκράτηση στι κηδείες των τριών γυναικών μελών του PKK oı oποίες είχαν δολοφονηθεί στο Παρίσι. Ο τούρκος πρωθυπουργός επιμένει πως δεν πρέπει να γίνουν επεισόδια στο Ντιγιαρμπακίρ και θεωρεί πως οι Κούρδοι πρέπει να αποδείξουν πως θέλουν τη λύση.

    «Λευκή πορεία στο Ντιγιαρμπακίρ» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στη σημερινή κηδεία των τριών μελών του PKK που θα γίνει στη νοτιοανατολική Τουρκία όλοι οι Κούρδοι θα φορούν λευκά κασκόλ και με τις ομιλίες που θα γίνουν αναμένεται να δοθεί ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας.

   «Ο στρατός αποσύρεται από το Ιμραλί τον Οτζαλάν θα τον φρουρεί το AKP» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσυρθούν οι άνδρες της στρατοχωροφυλακής απ’όλες τις φυλακές και να αντικατασταθούν με υπαλλήλους που θα προσλάβει το υπουργείο. Η εφημερίδα θεωρεί πως η απόσυρση του στρατού από τις φυλακές γίνεται ειδικά για τον Οτζαλάν.