Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 11-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Βαθιά εκτέλεση στο Παρίσι» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « τρεις γυναίκες μέλη του PKK δολοφονήθηκαν με όπλα με σιγαστήρα στο Παρίσι. Μια από τις γυναίκες ήταν η Σακινέ Τζανσίζ η οποία είχε μεγάλο κύρος στην οργάνωση. Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια της δολοφονίας όμως προκαλεί εντύπωση καθώς έγινε κατά τη διάρκεια της έναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος».

   «Εκτέλεση στο ταμείο» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Σακινέ Τζανσίζ σύμφωνα με τα έγγραφα που είχαν δημοσιευθεί στο Wikileaks ήταν από τα βασικά στελέχη του PKK και ήταν « από τους βασικούς χρηματοδότες, διαχειριστές των οικονομικών του PKK». Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τζανσίζ καθόριζε σημαντικά και τις τακτικές που θα εφάρμοζε η Κουρδική οργάνωση.

    «Μετά από 14 χρόνια απέκτησε τηλεόραση» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στο κελί όπου κρατείται ο Οτζαλάν τοποθετήθηκε μια τηλεόραση καθώς μέχρι σήμερα διέθετε μόνο ραδιόφωνο. Την ανακοίνωση του θέματος την έκανε ο Ερντογάν ο οποίος δήλωσε « είχε μόνο ραδιόφωνο τώρα θα του δοθεί και τηλεόραση , έχω δώσει τη σχετική εντολή» σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα. Αυτή η κίνηση θεωρείται κάποιες από τις προσπάθειες που καταβάλλει η τουρκική κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Οτζαλάν.