Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 09-01-2013

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    «Ξεκίνησε το σαμποτάζ στη διαδικασία επίλυσης επιτέθηκαν σε φυλάκιο με 100 άνδρες» είναι ο τίτλος της Zaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως παρά τις προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού, «κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν την προσπάθεια και γι’αυτό χθες έγινε η επίθεση σε φυλάκιο στην περιοχή Τσουκούρτζα , σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Σκοτώθηκε ένας λοχαγός, τραυματίστηκαν δυο στρατιώτες. 14 μέλη του PKK σκοτώθηκαν μετά από τις επιχειρήσεις του στρατού»

    «Η Εργκενεκόν μπορεί να σαμποτάρει τη διαδικασία» είναι ο τίτλος τη Τürkiye. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις πρώην μέλους του PKK, Σελίμ Τσουρούκαγια, o οποίος προειδοποιεί πως « η οργάνωση «Εργκενεκόν» αλλά και γειτονικές χώρες ενδέχεται να προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την προσπάθεια επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος».

   «Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις: Δεν υπάρχει έγγραφο για πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ενώ το δικαστήριο της υπόθεσης «Βαριοπούλας», ανέφερε πως ο στρατός διαθέτει τα αυθεντικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως υπήρχε αυτό το σχέδιο, το γενικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.