Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο»

Πηγές από το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνουν λόγο για παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας που διέπραξε τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα στο Αιγαίο.

Η αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με τα περιστατικά μεταφέρθηκε στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο, όπως αναφέρει η δήλωση των πηγών από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και ακολουθείται κατά γράμμα εδώ και χρόνια.

«Οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», προστίθεται στην ανακοίνωση, απαντώντας στα σχόλια ότι στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, το τουρκικό λιμενικό ήταν «άφαντο».

Η αναφορά των κύκλων του τουρκικού ΥΠΕΞ περί παραβιάσεων των χωρικων υδάτων αφορούν τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσαν σάλο στη γείτονα χώρα, στα οποία εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να προσεγγίζουν τις τουρκικές ακτές σε περιστατικά καταδίωξης διακινητών.

Πηγή: TRT Haber / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI