OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ΜΜΕ “οραματίζονται” ένταση στα Ίμια

31/01/2020 - 16:56
Ίμια - Θεοδωρικάκος
Share on FacebookShare on Twitter

Προβοκάτσια ή ευσεβής πόθος; Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ένταση» στα Ίμια. Άλλα λέει ωστόσο η Αθήνα.

“Ένταση” στα Ίμια “ανακαλύπτουν” τουρκικά ΜΜΕ, ίσως αποκαλύπτοντας και την “επιθυμία” της Άγκυρας.

Την σκυτάλη πήρε σήμερα η εφημερίδα “Σοτζού” που -ανήμερα της μαύρης επετείου από την θλιβερή νύχτα στα Ίμια- “είδε” κινητικότητα και “κρυφτό” ανάμεσα σε πλοία της Ελληνικής και της Τουρκικής ακτοφυλακής γύρω από τις βραχονησίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα  της εφημερίδας, ελληνικά και τουρκικά πλοία του λιμενικού “ήρθαν σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων”.

Πάντα κατά το δημοσίευμα -το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το sigmalive της Κύπρου- “γύρω στις 11.30 το πρωί 6 ελληνικά ψαροκάικα που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια, αλλά δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν τα άφησαν να πλησιάσουν και αποσύρθηκαν σε απόσταση περίπου 2 μιλίων. Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν από την Κω και την Κάλυμνο, αλλά μόλις είδαν τα τουρκικά πλοία –σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- αποσύρθηκαν στην Καλόλιμνο. Την ώρα της έντασης πάντως τα τουρκικά ψαροκάικα που βρίσκονταν στα λιμάνια της Αλικαρνασσού απέφυγαν να κατευθυνθούν στην περιοχή γύρω από τα Ίμια”.

Μάλιστα κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας “τα ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν μεταξύ τους μέχρι και 300 μέτρα”.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται στην Καλόλιμνο με περίπου 60 στρατιώτες, αποβάθρα, πίστα ελικοπτέρων και πύργο ραντάρ σήμερα παρουσίασε ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν συνεχώς τα Ίμια από το φυλάκιο, σημειώνεται.

Ωστόσο πηγές τόσο από το Λιμενικό, όσο και από από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις -που όντως παρακολουθούν παγίως τις εξελίξεις και τις κινήσεις στην περιοχή- ανέφεραν πως δεν υπήρξε κανένα “επεισόδιο”, ούτε κάποια “ένταση” γύρω από τα Ίμια και η δραστηριότητα είναι όπως κάθε άλλης μέρας.

Ίσως το δημοσίευμα της “Σοτζού” δεν είναι άσχετο από το “θρίλερ” που εξελίσσεται από το πρωί με το Oruc Reis, που -σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ- “βρίσκεται στα όρια του ελληνικού FIR”.

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΙΜΙΑΚΡΙΣΗ ΙΜΙΩΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1822 η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλές Μπιαλιάτσκ

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε το Νο 2 της Χαμάς στη Γάζα – Βίντεο ντοκουμέντο

Συρία: Αμερικανικό και συριακό στρατιωτικό κομβόι δέχθηκε επίθεση

Δραματικοί τόνοι από τον Μερτς: «Παρήλθε η εποχή της Pax Americana – Αν πέσει η Ουκρανί, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα μπει η ΕΕ»

Ζαπορίζια: Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έμεινε προσωρινά ο πυρηνικός σταθμός

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα γιορτάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

Γιώργος Καπουτζίδης: H αναφορά στην Έλενα Παπαρίζου και η άφιξη του Κωστή Μαραβέγια στο «Τhe Voice»

Disney: «Φωτιά» στα social media με το φιλοπαλαιστινιακό καρπουζάκι σε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν «φυτευτά» άτομα, δε σημαίνει ότι είναι ανίκανοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert