Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα – Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έκανε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Η Τουρκία που δεν αφήνει να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου ή υπέρπτηση πάνω από ελληνικό νησί,

η Τουρκία που διαστρέφει τις Διεθνείς Συνθήκες για να υποστηρίξει τη θέση της περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών,

η Τουρκία που κουνά την «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα, αν βάλει σε εφαρμογή νόμιμα δικαιώματά της,

η Τουρκία που προκαλεί αντιδράσεις για την τακτική του «μόνιμου ταραξία» στην Ανατολική Μεσόγειο,

υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προχώρησε σε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αρχή του χρόνου!

Ο ισχυρισμός αυτός περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο A-Haber.

«Οι διατάξεις των Συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού παραβιάζονται ριζικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείο Άμυνας.

Όσο για το τι υπολογίζουν ως «παραβίαση» οι Τούρκοι, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να το… εξηγήσει: ακόμη και τις επισκέψεις Ελλήνων υπουργών σε ελληνικά νησιά!

Αναλυτικότερα, η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα ανέφερε ότι η Ελλάδα «συνεχίζει να παρανομεί στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος με τα πλοία και τα αεροσκάφη της», προσθέτοντας πως η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022, τόσο στη θάλασσα (οι 316 από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού) όσο και στον αέρα (οι 637 από τα αεροσκάφη), συμπεριλαμβάνοντας και 73 επισκέψεις επισήμων στα νησιά, οι 24 από τις οποίες έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.