Τουρκία: Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας» λέει ότι έφτασε στη Ζουράφα και άνοιξε την τουρκική σημαία – Διαψεύδουν πηγές του ΓΕΕΘΑ [vid]

Στη συνήθη προκλητική του πρακτική, ο εμπνευστής του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι έφτασε με σκάφος στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα και άνοιξε την τουρκική σημαία.

Ο Τούρκος απόστρατος ναύαρχος χαρακτηρίζει τη βραχονησίδα Ζουράφα «τουρκική» και καλεί για την «προστασία» της.

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος», λέει στο βίντεο.

«Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ζουράφα είναι ένας βράχος της Ίμβρου και τα ύδατα γύρω από αυτήν είναι πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό άεριο.

Ωστόσο, πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το περιστατικό και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τουρκική σημαία στην βραχονησίδα.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Τούρκος απόστρατος:

Πρόσφατα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε επίσκεψή του στο βορειοανατολικό Αιγαίο, είχε μιλήσει για τη στρατηγική σημασία της βραχονησίδας.

«Η σημασία της Σαμοθράκης νομίζω είναι προφανής, αρκεί κανείς να κοιτάξει τον χάρτη και αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι υπό την επιτήρηση του Συντάγματος είναι και η Ζουράφα. Είναι εκατοντάδες οι τουρκικές ανακοινώσεις που αναφέρονται στη Ζουράφα. Αυτό αναδεικνύει την τεράστια σημασία της περιοχής», είχε πει χαρακτηριστικά.