Toυρκία: Eργα υποδομής 60 δισ. δολαρίων!

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Έργα υποδομής στις μεταφορές ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, γεγονός που δείχνει το λόγο της συνέχισης της ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

Ο Υπουργός μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ με δηλώσεις του αναφέρει πως το 2013 θα ξεκινήσουν 102 έργα υποδομής ενώ παλι φέτος θα λειτουργήσουν 11 έργα υποδομής που θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Κάποια από τα σημαντικά έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται ή ηδη κατασκευάζονται είναι το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με προϋπολογισμό 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κατασευή του γρήγορου σιδηροδρομου «Άγκυρας –Κωνσταντινούπολης» ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η υπόγεια σιδηροδρομική σήραγγα στην Κων/πολη ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο αυτοκινητόδρομος Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως και η νέα γέφυρα του Βοσπόρου κόστους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν όλα τα έργα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από ιδιώτες όμως το σίγουρο είναι πως δίνουν μεγάλη ανάσα και κινούν την τουρκική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γεγονός: Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν! Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα-δείτε το βίντεο

Ο τούρκος «Βάρβαρος» πάει για έρευνες στην Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά πάνε για κρίση

Eρντογάν: Με τον πληθυσμό μας έχουμε ενταχθεί στην ΕΕ