OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Τουρκικό φέσι» – Θέλουν να αγοράουν Aegean και Olympic Air!

17/08/2013 - 06:01
Share on FacebookShare on Twitter

Οι τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ) σκέφτονται να αγοράσουν την ελληνική Aegean και την Olympic Air., γράφουν τουρκικές εφημερίδες , οι οποίες αναφέρουν επίσης πως λέγεται ότι οι τουρκικές αερογραμμές στοχεύουν να εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τουρκικές αερογραμμές αγόρασαν το 2008 τις αερογραμμές Βοσνίας- Ερζεγοβίνης αλλά αργότερα σε 4 χρόνια τις πούλησαν. Στη συνέχεια είχαν πραγματοποιήσει επαφές για την αγορά των Πολωνικών αερογραμμών LOT αλλά τελικά η αγορά δεν έγινε.
 
Σύμφωνα με τις εφημερίδες Vatan, Cumhurieyt και  Turkiye , η THY που επιθυμεί να αγοράσει την Olympic Air για να μεγαλώσει στην περιοχή στην πρώτη φάση σκέπτεται να διατηρήσει την ονομασία Olympic και αργότερα να την ενσωματώσει πλήρως. Η τουρκική πολιτική αεροπορία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης ως κόμβο (hub).Στόχος των τουρκικών αερογραμμών είναι να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. 

Οι τουρκικές αερογραμμές ενδιαφέρονται και για την Aegean και αναμένεται στο μέλλον να καταθέσουν πρόταση και γι αυτήν, αναφέρει η Vatan.  

Οι Τουρκικές Αερογραμμές διέψευσαν πληροφορίες τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Airκαι της Aegean Airlines”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης « σε κάποια μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Air και της Αegean Airlines. Tα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ « η είδηση κυκλοφόρησε εδώ και έναν μήνα από διάφορα ελληνικά blog αναπαράχθηκε από ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης και οι Τουρκικές Αερογραμμές τώρα τη διέψευσαν».

Σημειώνεται πως η πρόταση που είχε δώσει η Aegean για να αγοράσει την Olympic Air, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.
 
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο αριθμός επιβατών των τουρκικών αερογραμμών σημείωσε αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου κατά 24% και αυξήθηκε στα 26,9 εκατ. Η αύξηση επιβατών στις εσωτερικές γραμμές ήταν κατά 22% και στις εξωτερικές 26%.
 
 

Tags: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert