Τουρκική προπαγάνδα: Ανακάλυψαν νέο επεισόδιο στα Ίμια – BINTEO

Να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο επιχειρεί η Άγκυρα και με την γνώριμη σε αυτούς τηλεοπτική προπαγάνδα. Η τουρκική μονταζιέρα ανακάλυψε νέο επεισόδιο στα Ίμια στο οποίο υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη από το δίκτυο DHA που ανέβασε και το σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν τα τουρκικά μέσα το περιστατικό συνέβη στις 11.45 το πρωί. Σκάφη της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής «ναυμάχησαν» εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Το εφάνταστο σενάριο λεει ότι ελληνικό αλιευτικό παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον ενός τουρκικού αλιευτικού. Μάλιστα οι τούρκοι σεναριογράφοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό ψαροκάικο είχε την υποστήριξη και σκάφους του λιμενικού από τη Λέρο. 

Αυτή η κίνηση σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα προκάλεσε την άμεση επέμβαση σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολούσε στα Ίμια το οποίο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο DHA «ναυμάχησε» με το σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Η.. «μάχη» μάλιστα όπως την περιγράφουν εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα βλέμματα των έλληνων και των τούρκων ψαράδων οι οποίοι όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου παρακολουθούσαν τους επικίνδυνους ελιγμούς.  

Οι τούρκοι μαλιστα χρονομέτρησαν και τη διάρκεια της «ναυμαχίας» και σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» τους ήταν πάνω από 50 λεπτά. Στη συνέχεια τα σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή. Ωστόσο εκεί εξακολουθούν να πλεουν δυο σκάφη της ελληνικής και ισάριθμα της τουρκικής ακτοφυλακής.