Το νεο πολυτελές αεροσκάφος του Ερντογάν

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία σε λίγες εβδομάδες παραλαμβάνει το νέο αεροσκάφος που θα χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγογάν. Το αερεοσκάφος θα είναι κατάλληλο για τα «προεδρικά όνειρα» του Ερντογάν!

Το «Α330 VIP Presidental» ήδη είναι έτοιμο και τούρκοι τεχνικοί και πιλότοι πηγαίνουν στη Γαλλία για να ενημερωθούν για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα ονομαστεί “Φατίχ” το οποίο σημαίνει “ο Πορθητής” με στόχο να τιμηθεί ο «Μωάμεθ ο Πορθητής».

Το νέο αεροσκάφος του Ερτογάν το οποίο κοστίζει 300 εκατομμύρια δολάρια θα διαθέτει 90 θέσεις επιβατών, σαλόνι, δωμάτιο, χώρο εργασίας του πρωθυπουργού κτλ. Το A330 θα μπορεί να πετά χωρίς καμία στάση πρίπου 11.000 χιλιόμετρα. Ενώ μέχρι σήμερα ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε το αεροσκάφος ANA το οποίο ήταν Α321 το οποίο έχει τη δυνατότητα να πετά περίπου 4000 χιλιόμετρα.

Η τουρκική εφημερίδα Posta γράφει χαρακτηριστικά για το θέμα « προεδρικό αεροσκάφος στον Ερντογάν» τονίζοντας πως ο πραγματικός στόχος της αγοράς του είναι η μελλοντική μεταπήδηση του τούρκου πρωθυπουργού στο προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Κων/πολης, 18 εκατ. δολαρίων!

Nεα λιμουζίνα στον Αμντουλάχ Γκιούλ

Η λιμουζίνα του Πούτιν! Δείτε τη σε φωτογραφίες