Θεωρίες συνωμοσίας στην Τουρκία: «Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και θέλει πόλεμο!»

Δεν έχουν τέλος οι θεωρίες συνωμοσίας και τα προκλητικά παραληρήματα στα οποία καταφεύγουν οι Τούρκοι απόστρατοι για την Ελλάδα και τις υποτιθέμενες παραβιάσεις εις βάρος της χώρας τους, με νέο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του Αντιπτεράρχου ε.α Ερντογάν Καρακούς αλλά και του περίφημου Ναυάρχου ε.α Τζιχάτ Γιαϊτζί, που είναι και ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Τούρκος απόστρατος Αξιωματικός πριν λίγες ημέρες είχε γίνει είδηση στην Τουρκία με τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την «κρυφή αναβάθμιση των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-300 στο επίπεδο σχεδόν των S-400 με την βοήθεια των Ρώσων» και από ότι φαίνεται δεν σταμάτησε εκεί την αβάσιμη επιχειρηματολογία, αφού την συνέχισε σε σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

«Η Ελλάδα θέλει πόλεμο και θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα»

Ειδικότερα, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί δήλωσε ότι πίσω από την παρενόχληση της Ελλάδας [με το «λοκάρισμα» των S-300 στα τουρκικά μαχητικά F-16] και την κλιμάκωση των εντάσεων στο νότιο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, κρύβεται ένα σχέδιο για να παρασυρθεί η Τουρκία σε μια θερμή σύγκρουση, με τον ίδιο να τονίζει ότι υπάρχει μια συνωμοσία με την συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ώστε αν η Τουρκία προστατεύσει τον εαυτό της από τις ελληνικές προκλήσεις, τότε θα την χαρακτηρίσουν ως την «επιτιθέμενη» χώρα στην σύγκρουση.

Ωστόσο, ο «εμπνευστής» της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν έμεινε μόνο εκεί και ισχυρίστηκε ότι το επόμενο βήμα στην αύξηση των ελληνικών προκλήσεων θα είναι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, που συνεπάγεται αφορμή πολέμου από την τουρκική πλευρά: «Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, μπορούμε να περιμένουμε από την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να το δεχτεί αυτό. Πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση με στρατιωτικά μέτρα. Τι θα γίνει μετά όμως ; Θα μας πουν ότι η Ελλάδα ασκεί το δικαίωμά της βάσει διεθνούς δικαίου, αυτό [που έκανε η Τουρκία] είναι απαράδεκτο και θα μας βγάλουν από το NATO».

Ο ρόλος του NATO και η υποστήριξη της Δύσης

Έπειτα, ο απόστρατος Ναύαρχος συνέχισε λέγοντας ότι αν τελικά απομακρυνθεί η Τουρκία από το NATO, τότε η Κύπρος και το Ισραήλ θα μπορούσαν να γίνουν μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο το «ψευδοκράτος» και την παρουσία της Τουρκίας, καθώς ολόκληρη η Ευρώπη δέχεται και αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως τον μοναδικό κυρίαρχο της νήσου. Ακόμα, υπογράμμισε πως «αν η Τουρκία επέμβει εναντίον των Κούρδων μαχητών του PKK και του YPG, θα θεωρηθεί από την Δύση ότι επεμβαίνουμε εις βάρος των συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία. Για τους παραπάνω λόγους, η Τουρκία πρέπει να καλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να εξηγήσει στα μέλη του μία προς μία τις ανομίες και τις προκλήσεις της Ελλάδας».

Στο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ τοποθετείται και ο Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι «η Ελλάδα θέλει πόλεμο, θέλει να παρασύρει την Τουρκία σε πόλεμο, με την υποστήριξη της στρατιωτικής ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόσθεσε ότι «με αφορμή την πολεμική σύγκρουση, θα εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να ακυρώσει [το τουρκολιβυκό μνημόνιο] για να έχει την πλήρη κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο». Ο Τούρκος αξιωματικός κατέληξε λέγοντας πως «Η Ελλάδα θέλει επίσης μια μικρή σύγκρουση με την Τουρκία και ολόκληρη τη Δύση για να την υποστηρίξει».