Θα μας κατηγορήσουν σύντομα για… παραβιάσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι!

“Παραμύθι” για ελληνικές παραβιάσεις στο…Αιγαίο “συγγράφει” εδώ και πάρα πολύ καιρό η Τουρκία. Κι επειδή η Άγκυρα τίποτα δεν κάνει στην τύχη να είμαστε βέβαιοι ότι δεν είμαστε μακρυά από την ημέρα που θα …κατηγορηθούμε ότι …παραβιάζουμε το Αιγαίο.

Το κλίμα, όπως πάντα “φτιάχνεται” από δημοσιεύματα. Όπως το απίστευτο που γράφει η VATAN. Η οποία υποτίθεται ότι αποκαλύπτει τι είπαν τηλεφωνικά οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας-Τουρκίας .

Το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Τούρκου και του Ρώσου Υπουργού των Εξωτερικών, στις 26 Νοεμβρίου αποκαλύπτει, στη στήλη του, στη VATAN ο Μurat Celik, με τον τίτλο «Πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο».
Σύμφωνα με το άρθρο ο Ρώσος ΥπΕξ φέρεται να ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του: «γιατί μέχρι σήμερα δεν ανοίχθηκαν πυρά στα ελληνικά αεροσκάφη, κατά τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο». «Διότι με την Ελλάδα έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, χάρη στους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις. Για το λόγο αυτό προτείνω να υπάρχουν και μεταξύ μας συνεχώς ανοιχτοί δίαυλοι» φέρεται να ήταν η απάντηση του Τσαβούσογλου.

Στην ιστοσελίδα του NTV αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα υποστήριξε τη Ρωσία στο επεισόδιο με το ρωσικό αεροσκάφος» αναφορικά με τη δήλωση, που φέρεται να έκανε ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ στο RIA Novosti, ότι το ρωσικό Su-24, κατερρίφθη ενώ πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου.
Παρόμοια άρθρα υπάρχουν και στις ιστοσελίδες της MILLIYET,της SOZCU και της CUMHURIYET, με τους τίτλους: «Η Ελλάδα υποστήριξε τη Ρωσία στο επεισόδιο με το αεροσκάφος», «Η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ υποστήριξε τη Ρωσία στην κρίση με το αεροσκάφος», «Ελλάδα: το Su-24 χτυπήθηκε σε συριακό εναέριο χώρο».