Τα μάτια μας «400» στην Τουρκία

Η προσοχή της Αθήνας δεν πρέπει ούτε λεπτό να αποσπαστεί από τα όσα πράττει η Τουρκία στο Αιγαίο. Οι παραβιάσεις των μαχητικών της αεροσκαφών -23 είχαμε την Τετάρτη- είναι μόνο ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η Άγκυρα όσα μέτωπα κι αν έχει ανοίξει ,το Αιγαίο δεν πρόκειται ποτέ να το “εγκαταλείψει”. Και ακόμη χειρότερα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως “κολυβήθρα” για να “ξεπλύνει” τις διαφαινόμενες αποτυχίες στα όσα επιχειρεί να πετύχει σε άλλα μέτωπα.

Ίσως πιο ανησυχητικό γεγονός από τις παραβιάσεις είναι η χρησιμοποίηση “μεταναστών” που όλο και συχνότερα “εντοπίζονται” σε περιοχές υποτίθεται “ευαίσθητες”. Η παρουσία ομαδας μεταναστών στην ανατολική Ίμια πριν μερικές μέρες ήταν το τελευταίο γεγονός που θα πρέπει να μας προβλημαστίσει.

Επιπλέον επειδή τα πρόσωπα πάντα παίζουν πάντα το ρόλο τους κι έχουν σημασία,δεν πρέπει να μας διαφεύγει και η αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας των τουρκικών ΕΔ. Ο Οζέλ έφυγε και ο νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος αξιωματικός ο οποίος αναμένεται να τηρήσει στάση ιέρακος σε όλα τα μέτωπα.