Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι – Διευκολύναμε την επίλυση διαφορών τους

NTB/Thomas Fure/via REUTERS

Στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε ο Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από σχετική ερώτηση σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της θητείας του που διοργάνωσε το German Marshall Fund.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, παίζουν και οι δύο σημαντικό ρόλο στο NATO και είναι μέρος της λήψης αποφάσεων σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του NATO.

Επίσης, ανέφερε ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαφορές και προκλήσεις στις διμερείς σχέσεις, το μεγαλύτερο μέρος πρέπει να λύνεται με διμερή διάλογο. Τονίζει ακόμη πως κάθε φορά που υπάρχουν διμερείς συναντήσεις και διάλογος μεταξύ των δύο χωρών για να αντιμετωπισθούν αυτές οι διαφορές, αυτές τις καλωσορίζει.

Συμπλήρωσε ότι το NATO έχει παίξει ρόλο πλατφόρμας για τη διευκόλυνση του διαλόγου και την αντιμετώπιση των διαφορών. Όπως σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το NATO το έκανε αυτό σε διάφορα στάδια και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος περιστατικών στο Αιγαίο, στη θάλασσα και στον αέρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters