Στην Τουρκία ο Μητσοτάκης τον Μάιο για να συναντηθεί με τον Ερντογάν – Στις 22 Απριλίου η συζήτηση για τα ΜΟΕ

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως έχει «κλείσει» για τον ερχόμενο Μάιο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ενώ ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Κατά την διάρκεια της τακτικής συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα που πραγματοποιήθηκε χθες, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Μπουράκ Ακσαπάρ συζήτησαν μεταξύ άλλων για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο, κάνοντας έναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων δεν ετέθησαν τα λεγόμενα «δύσκολα θέματα», όπως εκείνα που αφορούν στην οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, ωστόσο, κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πρέπει αποφεύγονται οι δηλώσεις που δυναμιτίζουν το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Το θέμα των NAVTEX και ΝΟΤΑΜ που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο ετέθη από την ελληνική πλευρά.

Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα προηγηθούν άλλες δύο συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων. Η πρώτη στις 15 Απριλίου με την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη για τη θετική ατζέντα και η δεύτερη στις 22 Απριλίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Με πληροφορίες από: Newsit / ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi