Σύλληψη στρατιωτικών: Δεν προκύπτει απόπειρα να «φυτευτούν» στοιχεία στα κινητά

Ο τεχνικός εμπειρογνώμονας που βρίσκεται στην Τουρκία αποφαίνεται με βάση τον διπλό έλεγχο που έχει διενεργήσει οτι δεν υπάρχουν ίχνη που να δημιουργούν την εικόνας της απόπειρας να φυτευτούν στοιχεία στα κινητά των δυο κρατούμενων στρατιωτικών.

Επιπλέον σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης στους γονείς των δυο στρατιωτικών θια επιτραπεί να μιλήσουν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό ερμηνεύεται ως ακόμη ένα δείγμα καλής θέλησης από τουρκικής πλευράς, καθώς το δεύτερο επισκεπτήριο το οποίο έγινε την περασμένη Δευτέρα, έγινε σε ελεύθερο χώρο, χωρίς το διαχωριστικό τζάμι ασφαλείας.

Το ζήτημα των δυο στρατιωτικών συζήτησε εκτενώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών τον κ. Γουές Μίτσελ παρουσία και του επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάϊατ.

Από την άλλη οι Τούρκοι δείχνουν έναν εκνευρισμό με την πολύ σημαντική πολυεθνική άσκηση Ηνιοχος. Τον εκνευρισμό τους επιτείνει τόσο η συμμετοχή των υπερδυνάμεων όσο και οι περιοχές εκτέλεσης των περιοχών της άσκησης που από την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρονται σε ευαίσθητες περιοχές όπως το καστελόριζο. Γι αυτό εξεδωσαν ναβτεξ με τις οποίες θα πραγματοποίησουν στο ικάριο πελαγος στις 19 20 και 21 Μαρτίου νυχτερινές ασκήσεις με πυρά στο Ικάριο Πέλαγος.

Την ίδια ώρα βορειανατολικά της Σάμου, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, πλέει το τουρκικό ερευνητικό Ντοκιούζ Εγλούλ.