Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συνέχεια κλαίγεται, ας απαντήσει «αντρικά» για την κυριαρχία των νήσων

Σε νέες ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το κρεσέντο προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ έθιξε για ακόμα μια φορά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει στην αποστρατικοποίηση των νήσων, τότε θα τεθεί προς συζήτηση η κυριαρχία τους, με τον Τσαβούσογλου να λέει χαρακτηριστικά: « Αν η Ελλάδα απαντήσει αντρικά στις επιστολές μας και δεν τερματίσει αυτή την παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών. Ας πει ότι δεν παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Ξαναλέω, αν δεν τερματίσει την παραβίαση, συζητείται η κυριαρχία των νησιών».

Στη συνέχεια επιτέθηκε χυδαία στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας: «Κάθε μέρα κάνουν δηλώσεις για την Τουρκία. Όταν ήρθαν σε εμάς με μια πρόταση 25 σημείων, στο πλαίσιο αυτό σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις. όμως μετά δεν μπορούμε να πούμε στους Τούρκους επιχειρηματίες ότι οι σχέσεις μας είναι κακές και θα πρέπει να κάνετε τις σχέσεις σας [με τους Έλληνες επιχειρηματίες ] χειρότερες. Γι’ αυτό οι δηλώσεις του Δένδια ήταν παράλογες. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα είναι θλιβερή».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ακόμη και στην πιο άδικη κατάσταση, οι Έλληνες πολιτικοί [Μητσοτάκης – Δένδιας] είναι πολύ επιτυχημένοι στο να εξηγούν πόσο δίκιο έχουν και να κλαίνε. Φυσικά, κάθε χώρα πρέπει να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα, αλλά δεν είναι σωστό να γελάμε μέσα στα μούτρα [των άλλων] και να κάνουμε δηλώσεις γεμάτες μίσος και μνησικακία πίσω από την πλάτη μας».