Παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο Ακάρ ξεκίνησε την επίθεση στην Ελλάδα λέγοντας πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις. «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική, ο Ακάρ είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σσ από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Ακολουθώντας την «γραμμή» Ερντογάν, ότι πίσω από την Ελλάδα «κρύβονται» άλλες δυνάμεις, ο Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στο προσφιλές του θέμα, την Μικρασιατική καταστροφή.

«Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και κατέληξαν πέφτοντας στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε «Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και είπε, «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, «Αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Twitter