Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Δεν μπορεί να υπάρχει επικοινωνία με παραβιάσεις, υπερπτήσεις και προκλήσεις

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και όπως ήταν αναμενόμενο συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της «οικογενειακής φωτογραφίας» των Υπουργών Άμυνας του NATO.

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» το στιγμιότυπο με τον χαιρετισμό Παναγιωτόπουλου και Ακάρ, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα κλίμα εντάσεων και προκλήσεων, καθώς όχι μόνο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αλλά και αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιτίθενται διαρκώς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη κύκλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε στον Ακάρ ότι δεν μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά με την ίδια πολιτική, εννοώντας τις διαρκείς προκλήσεις της τουρκικής πλευράς. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του OnAlert, ο ΥΕΘΑ τόνισε στον Τούρκο Υπουργό Άμυνας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά αυτοί δεν μπορούν να υπάρχουν όσο συνεχίζονται οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις και οι διαρκείς λεκτικές προκλήσεις.