Οριστικό! Την Κυριακή 13 Μαρτίου το γεύμα εργασίας Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την πληροφορία που διακινούσε από χθες η Τουρκία περί επικείμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση Ερντογάν για γεύμα εργασίας, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός για μια συνάντηση. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε κι άλλα» είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη. Από την άλλη όμως έχει διατρανώσει την απερίφραστη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στην «ατζέντα», ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο με θετική διάθεση. Επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδος, θέσεις οι οποίες εδράζονται στο διεθνές δίκαιο».