Οι Τούρκοι πουλάνε σωσίβια στους παράνομους μετανάστες που μας στέλνουν!

Επιμέλεια:  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Εμπορική <<βάση>> υποστήριξης των παράνομων μεταναστών  στο θαλάσσιο ταξίδι τους προς την Ελλαδα αποκαλύπτεται πως λειτουργεί στην Σμύρνη – και προφανώς και στις άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας, απέναντι από ελληνικά νησιά.

Ρεπορτάζ πολλών εφημερίδων  γράφουν ότι παράνομοι μετανάστες που μένουν στη Σμύρνη, με την ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα, άρχισαν να οδηγούν σε ένα δικό τους τομέα και σε ορισμένα καταστήματα στην περιοχή  του Μπασμανέ, όπου ζουν παράνομοι μετανάστες σε ορισμένα καταστήματα πωλούνται σωσίβια γιλέκα και σωσίβια. Οι ξένοι που μένουν σε σπίτια που νοικιάζουν ή σε ξενοδοχεία προγραμματίζουν να μεταβούν παράνομα από τη θάλασσα το Αιγαίου στα ελληνικά νησιά και πολλές φορές αυτό το ταξίδι για την ελπίδα τερματίζεται στα βαθιά νερά του Αιγαίου με πνιγμούς, παραδέχεται η εφημερίδα. Προς το σκοπό αυτό πωλούνται σωσίβια και σωσίβια γιλέκα.

Το  θέμα η εφημερίδα  Yeni Safak  τιτλοφορεί «Αγορά παράνομων μεταναστών»,  η Milliyet έχει  τον τίτλο «Σωσίβια για τους παράνομους μετανάστες»,  η έκδοση Σμύρνης της Hurriyet παραθέτει, όπως και οι άλλες, φωτογραφία του καταστήματος, το οποίο εκθέτει σωσία και σωσίβια γιλέκα.Το ίδιο θέμα αναφέρεται στις στην έκδοση Αιγαίου της Hurriyet και τη Bugun.

Και τζετ-σκι

Τις προάλλες ρεπορτάζ άλλης εφημερίδας παρουσίαζε την αγορά τζετ σκι για τον ίδιο λόγο…Kαι αυτό καθώς διευρύνονται οι μέθοδοι , οι δρόμοι και τα μέσα με τα οποία οι Τούρκοι »δουλέμποροι»΄-διακινητές παράνομων μεταναστών τους προωθούν προς την Ελλάδα από την Τουρκιά.

Τουρκική υποκρισία

Άλλωστε  το ελληνικό Λιμενικό έχει συλλάβει φέτος αρκετούς παράνομους μετανάστες με τους διακινητές τους να κινούνται με τζετ σετ που τα χρυσοπωλούν ‘η νοικιάζουν. 
Αν λοιπόν η Τουρκία αντί να »διαφημίζει» τις επιχειρήσεις διάσωσης που  κάνει που και που, θα μπορούσε να αποτρέπει τα ταξίδια που οργανώνουν οι διακινητές, να κλείσει ή να παρακολουθεί τα μαγαζιά που κάνουν  εμπόριο ελπίδας και »μέσων διάσωσης» και γενικά να εποπτεύει τις ακτές της…