Οι εκκωφαντικές προκλήσεις στο Αιγαίο,η εκτράχυσνη της Άγκυρας και η πρόκληση στην Ρόδο

Με τρόπο “εκκωφαντικό” προκαλούν πλέον οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των παραβιάσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, αλλά με τον σκληρό τρόπο που αντιδρούν στις ελληνικές αναχαιτίσεις ,στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν και στις περιοχές που επιλέγουν να προκαλέσουν.

Τα τελευταία 24ωρα είναι πλέον συχνό το φαινόμενο οι αναγνωρίσεις-αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από τα μαχητικά της ΠΑ ,να εξελίσσονται σε σκληρές και επικίνδυνες εμπλοκές. Οι Τούρκοι πιλότοι δεν εγκαταλείπουν την εναέρια μάχη ακόμη κι όταν οι Έλληνες πιλότοι τους έχουν “κλειδώσει” και τους πηγαίνουν “καροτσάκι” . Οι Τούρκοι επιμένουν να πετούν παράνομα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου παίζοντας με τα νεύρα και την υπομονή των Ελλήνων πιλότων.

Ένα ακόμη “ποιοτικό” στοιχείο των προκλήσεων των Τούρκων προβληματίζει τα τελευταία 24ωρα. Οι Τούρκοι πετούν στο Αιγαίο όχι απλά για να προκαλέσουν αλλά έχουν επιθετικό σχέδιο που εκτελούν αδιαφορώντας για την παρουσία ελληνικών μαχητικών. Ένα από τα πολλά περιστατικά που δείχνουν την πρόθεσή τους να ανεβάσουν το θερμόμετρο της έντασης ψηλά, είναι και η πτήση φωτογραφικών αεροσκαφών τους στην Ρόδο και στην Κρήτη! Τα φωτογραφικά συνοδεύονταν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία “προστάτευαν” τα φωτογραφικά.

Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη ,το γράφουμε εδώ και μέρες χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας. Σε άλλη χρονική περίοδο η επισήμανση του κλίματος έντασης που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο ίσως να μην είχε αξία. Όμως με δεδομένο ότι όπως όλα δείχνουν τις επόμενες εβδομάδες οι πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα θα είναι πολλές και έντονες, πρέπει να τονιστεί η ανάγκη να μείνει ο χώρος της Εθνικής Άμυνας έξω από την όποια εσωτερική αντιπαράθεση. Το ΥΠΕΘΑ θα πρέπει -ως οφείλει- να λειτουργεί σε υψηλές “στροφές” σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Αυτονόητο θα πείτε αλλά επειδή έχουμε “καεί” καλό είναι να το επαναλαμβάνουμε κουραστικά.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στην επαφή που είχε με τους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ εμφανίστηκε ψύχραιμος αλλά δεν αρνήθηκε την “εκτράχυνση” της Τουρκίας. Κι επειδή γνωρίζει ότι τα λάθη στο ΥΠΕΘΑ δεν συγχωρούνται έχει δώσει σήμα “γενικού συναγερμού” σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία.

Διαβάστε ακόμη:

Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για την «κατάρριψη» τουρκικού F 16

Οι Τούρκοι ζητούν σύλληψη Έλληνα πιλότου Mirage 2000 για κατάρριψη F 16 τους στο Αιγαίο!