Οι Bora που στοχεύουν στην Αθήνα ξανά στο μενού των απειλών της Τουρκίας

 Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ξεκίνησε τις συντονισμένες επικοινωνιακές επιθέσεις.

Μετά την προαναγγελία για την τετράμηνη κατάληψη στην Κυπριακή ΑΟΖ, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου, από το ερευνητικό Barbaros, τη σκυτάλη πήρε η επίδειξη δύναμης με τους βαλλιστικούς πυραύλων BORA, που στοχεύουν στην καρδιά της Ελλάδας.

Την απειλή αυτή μετέδωσε για ακόμη μια φορά η ιστοσελίδα savunmasanayist που απηχεί τις θέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Για πολλοστή φορά, και σίγουρα όχι τυχαία με δεδομένες και τις πολεμικές προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου,η τουρκική ιστοσελίδα διαφημίζει τις δυνατότητες του συστήματος.


Κυρίως εκείνη που αφορά την εμβέλεια του η οποία μπορεί να χτυπήσει στην “καρδιά της Ελλάδας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Επιπλέον στον σχετικό χάρτη επισημαίνει η ευρύτητα του βεληνεκούς των 280+ χιλιομέτρων, που θέτει υπό την δύναμη πυρός των βλημάτων του, μεταξύ άλλων και την μισή Συρία. Για τα μάτια του κόσμου βέβαια ο συντάκτης του άρθρου κάνει υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι BORA, είναι όπλο αποτροπής και όχι επίθεσης.

Παρόλο που η παρουσίαση του BORA, έγινε για πρώτη φορά το 2017, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που υποδεικνύουν το 2014 ως έτος έναρξης της μαζικής παραγωγής. Επιπλέον, το 2017 παραδόθηκν 50+ τεμάχια BORA BF στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.