OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα μίλησε για «αμοιβαία επωφελείς λύσεις» και «ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας»

30/10/2024 - 12:43
πρέσβης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Share on FacebookShare on Twitter

Μήνυμα συνεργασίας εξέπεμψε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτζιγές, μιλώντας στη δεξίωση για τα 101 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας το βράδυ της Τρίτης (29.10.2024).

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ενώ η σύγκληση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2025, στην Άγκυρα.

«Είμαι βέβαιος ότι μέσω ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου με βάση το διεθνές δίκαιο και την καλή γειτονία, σεβόμενοι ο ένας τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα του άλλου και αντλώντας αρμονία αντί για εχθρότητα από την κοινή μας ιστορία, μπορούμε να βρούμε αμοιβαία επωφελείς λύσεις σε όλα τα μακροχρόνια προβλήματά μας», σημείωσε ο κ. Ερτζιγές.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση των σχέσεών μας με την Ελλάδα και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασίας που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο εθνών μας και των μελλοντικών γενεών», είπε ο Τούρκος πρέσβης μιλώντας στη δεξίωση της τουρκικής πρεσβείας.

Όπως τόνισε, Ελλάδα και Τουρκία «είναι δύο γειτονικές χώρες και σύμμαχοι, που συνδέονται με κοινή γεωγραφία, ιστορία, πολιτισμό και, κυρίως, με ένα κοινό μέλλον». «Τα κοινά μας συμφέροντα απαιτούν συνεργασία, ιδίως τώρα που η περιοχή μας αντιμετωπίζει συνεχείς πολέμους και άλλες προκλήσεις», σημείωσε.

«Αυτό το πνεύμα συνεργασίας είναι η κατεύθυνση που επιδιώκουν τώρα ενεργά οι ηγέτες μας», ανέφερε υπενθυμίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος έχουν συναντηθεί έξι φορές τους τελευταίους 16 μήνες. Όπως είπε η συνεργασία Αθήνας- Άγκυρας έχει ήδη αποφέρει απτά οφέλη σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός και ο πολιτισμός και επεσήμανε πως φέτος 1,2 εκατομμύρια Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα και 700.000 Έλληνες επισκέπτες την Τουρκία.

«Η θετική δυναμική που οικοδομούμε προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε όλα τα εκκρεμή και πολύπλοκα ζητήματα που στο παρελθόν οδήγησαν σε εντάσεις και κρίσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς υπάρχουν πολιτικά, ψυχολογικά και ιστορικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Ωστόσο, πιστεύω πάντα ότι τα προβλήματά μας δεν είναι ανυπέρβλητα, αρκεί να διατηρούμε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο BCC απαιτώντας τουλάχιστον 5 δισεκ. δολάρια ως αποζημίωση [vids]

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Οι δράστες φαίνεται πως είχαν υιοθετήσει με την ιδεολογία του ISIS»

Top News

Έντι Γαβριηλίδης για Lady Gaga: Πούλησα το φόρεμα που της έφτιαξα γιατί είχα ξεμείνει από χρήματα

Στο Παρά Πέντε: Το τρέιλερ του επετειακού επεισοδίου που θα προβληθεί από το Mega στις 23 Δεκεμβρίου

Κάτια Ταραμπάνκο: Χώρισε λίγο πριν παντρευτεί - «Δεν ευδοκίμησε η σχέση, επέστρεψα στο σπίτι μου»

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου: Το παιδί μου θα έχει ψυχολογικά αν δε μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert