Ο Τούρκος πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ και τα μαχητικά της Άγκυρας πάνω από ελληνικά νησιά!

Ο Τούρκος πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ και τα μαχητικά της Άγκυρας στο Αιγαίο. Οι…γνωστοί Τούρκοι.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras στις 10.00 στο Υπουργείο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Ταφύλλης.

Περίπου την ίδια ωρα που οι Τόσκας και Ήσυχος τα έλεγαν με τον Τούρκο πρέσβη στο Αιγαίο γινόταν “πόλεμος” με μαχητικά F-16 να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά!

Ο Kerim Uras πάντως ως διπλωμάτης έδωσε συγχαρητήρια στους δύο υπουργούς για την ανάληψη των καθηκόντων τους εκ μέρους της Πρεσβείας της Τουρκίας και επέδωσε συγχαρητήριες επιστολές με αντίστοιχο περιεχόμενο εκ μέρους της Τουρκικής Κυβέρνησης.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, οι δυνατότητες δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης καθώς και οι προοπτικές αναβάθμισης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Παρόλα αυτά η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν φρικτή!

Οι Τούρκοι έκαναν σήμερα 41 παραβιάσεις!

Δείτε τους αριθμούς:

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   1 (6 Α/Φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   1 (CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :   7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :   2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :   2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :   41

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :   –

ΠΕΡΙΟΧΗ               : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

4 εκ των 41 Παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις άνωθεν ν. Μακρονήσι, ν. Ανθρωποφάγοι και ν. Αγαθονήσι που πραγματοποιήθηκαν από τα αφη του ανωτέρω σχηματισμού.

 Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε ακόμη:

Υπέρπτηση πρόκληση – Τουρκικά F – 16 έκαναν «κοκορέτσι» ελληνικά νησιά