Ο στρατός του Ερντογάν στο… Twitter


Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει επισημάνει πολλές φορές το ρόλο των social media στην πολιτική ζωή της χώρας του, αλλά και στον τρόπο που μπορούν να επηρεάσουν τους πολιτικούς.

Είχε μάλιστα δηλώσει ότι «το twitter είναι πρόβλημα, όπως είναι και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η μεγαλύτερη ανοησία… Παραπληροφορούν τον κόσμο»…

Λίγους μήνες όμως μετά από αυτή τη δήλωση, ο Ερντογάν φαίνεται πως αλλάζει πορεία. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να ανακτήσει τη… χαμένη του αξιοπρέπεια στο διαδίκτυο «στρατολογώντας» μάλιστα 6.000 περίπου ανθρώπους για να αναρτούν στο twitter θετικά σχόλικα για τον πρωθυπουργό.

Με τον «στρατό» αυτό, στην κυριολεξία «βομβαρδίζει» καθημερινά το διαδίκτυο με αναρτήσεις και θετικά σχόλια για το πρόσωπό του, αλλά καιτην πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με την εν λόγω εφημερίδα, το ισλαμικών καταβολών κόμμα του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP) έχει προσθέσει στους μισθοδοτούμενους συνεργάτες του κόμματος και τους 6.000 bloggers.
Αυτό όμως που προβληματίζει τους επιτελείς του Ερντογάν είναι ο διαδικτυακός «πόλεμος» που θα ξεσπάσει ενόψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών, και για το λόγο αυτό, το κόμμα φέρεται να είναι διατεθειμένο να δημιουργήσει μία διαφημιστική εταιρία, η οποία θα διαχειρίζεται τα κονδύλια που προορίζονται για τα μέσα ενημέρωσης και τη διαφημιστική καμπάνια και θα «απασχολήσει» επαγγελματικά τον «στρατό» του Ερντογάν στο twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να «πιάσει» το twitter προσπαθεί ο Ερντογάν