Νέα «πυρά» Τσελίκ κατά Δένδια για τις δηλώσεις από το Καστελόριζο: «Ξεπέρασε τα όριά του»

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, AKP του πρόεδρου Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από το Καστελόριζο.

Οι δηλώσεις Δένδια ήταν γεμάτες «μηνύματα» προς την απέναντι πλευρά, λέγοντας πως το Καστελόριζο είναι κομβικό σημείο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και πως προστατεύεται από τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ εξόργισαν για άλλη μια φορά τον Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε:

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ριζοσπαστικά στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο».

«Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όριά του. Πήγε στο νησί Μέις (Καστελόριζο) και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον οπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στόχευαν την Τουρκία», όπως είπε.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να μας φτάσουν χωρίς να πνιγούνε στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν προωθεί τον διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Το λόμπι του χάους θέλει να υπονομεύσει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Ουσιαστικά, ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει κάτι στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Τουρκίας. Αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης», κατέληξε ο Τσελίκ.

Πηγή: Hurriyet / Φωτογραφία αρχείου