Μπαχτσελί κατά Δένδια: «Οι δηλώσεις του είναι γεμάτες αγένεια και αλαζονεία – Οι εχθροί της Τουρκίας έχουν χάσει τον ύπνο τους»

Ο Νίκος Δένδιας μπήκε πάλι στο στόχαστρο της Τουρκίας και αυτή την φορά την «σκυτάλη» πήρε ο ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κατηγόρησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για παραλήρημα προκλητικές δηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ειδικότερα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε: «Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια είναι γεμάτες αγένεια, αλαζονεία και παραλήρημα. Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας. Οι εχθροί των Τούρκων είναι ανήσυχοι και έχουν χάσει τον ύπνο τους».

Αναφέρθηκε όμως και στην Κύπρο λέγοντας ότι: «Δεν είναι απλώς ένα νησί όπου ζουν άνθρωποι, είναι ένα μνημείο ύπαρξης για το τουρκικό έθνος. Η Κύπρος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της περιοχής. Η Κύπρος ήταν πάντα το κέντρο βάρους για ανοιχτές ή μυστικές αναμετρήσεις και αγώνες. Υπάρχουν εκείνοι που φοβούνται την εδραίωση της ειρήνης στην Κύπρο και τα παιχνίδια τους διοργανώνονται συνεχώς. Ό,τι έγινε στην Κρήτη σχεδιάστηκε να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο. Αν δεν υπήρχε η τουρκική επέμβαση πριν από 50 χρόνια, θα είχαμε αντιμετωπίσει τις ίδιες καταστροφές όπως στη Γάζα», είπε ο ανιστόρητος Τούρκος πολιτικός.

Και συνέχισε με το ίδιο προκλητικό ύφος: «Δεν πρέπει να νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει τις επιθέσεις εναντίον των μωρών, των γυναικών και των συμπατριωτών μας. Η στρατιωτική απόβαση βασίστηκε στην ελευθερία, τη ζωή και την ασφάλεια της περιουσίας των Τουρκοκυπρίων. Οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συμμορίες της ΕΟΚΑ, και έδωσαν ζωή στους συμπατριώτες τους. Τους ρίξαμε ένα οθωμανικό χαστούκι. Το χρόνιο Κυπριακό πρόβλημα είναι έργο εκείνων που φοβούνται τη λύση. Η ελληνική πλευρά ήταν πάντα αυτή που δεν ήταν πρόθυμη να βρει λύση. Η ελληνική πλευρά σαμποτάρει τη λύση».

Ο Μπαχτσελί κατέληξε λέγοντας: «Στηρίζουμε την υπόθεση της Κύπρου. Το τουρκοκυπριακό κράτος πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα, το τουρκοκυπριακό κράτος θα αναγνωριστεί. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρόλο που έχουμε δύο κράτη, το έθνος μας είναι ένα. Οι προσπάθειες να μετατραπεί η «Νότια Κύπρος» σε κέντρο logistics του Ισραήλ δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κλιμάκωση της αστάθειας».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters