ΜΟΕ: Ο Διοικητής της τουρκικής 1ης Στρατιάς θα επισκεφτεί την 1η Στρατιά στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της διαδικασίας Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Διοικητής της τουρκικής 1ης Στρατιάς (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, κατά το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες Έλληνες και Τούρκοι Διοικητές και υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί έχουν συναντηθεί με φόντο τα ελληνοτουρκικά ΜΟΕ. Τον περασμένο Απρίλιο ο Ταξίαρχος Βαρδής Χαρκιανάκης στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Τουρκίας ενώ στη συνέχεια ο ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού.

Στις αρχές Ιουνίου οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν και συνομίλησαν στο πλαίσιο της 17ης Συνόδου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Βαλκανικών Χωρών, ενώ στις 9 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τον Τούρκο ομόλογό του αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi