Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα» [pics, vid]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, στο πλαίσιο της παραλαβής του πέμπτου – κατά σειρά- αναβαθμισμένου μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 Viper, όπου και αναφέρθηκε στην κυβερνητική προσπάθεια και προγραμματισμό για την ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Πολεμική Αεροπορία εκσυγχρονίζεται και περνάει σε μια νέα εποχή λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι: «Με τα αεροσκάφη Viper, τα επίσης αναβαθμισμένα μαχητικά F-16 Block50 και Block52 που έχουν προγραμματιστεί, τα 24 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξ’ ολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα F-35, αφού η Ελλάδα έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για ένταξη στο πρόγραμμα πέμπτης γενιάς, οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε «αιχμές» κατά της Τουρκίας, τονίζοντας πως: «[Αυτό γίνεται] σε μια περίοδο όπου οι γείτονες αντί για συμπαραγωγή [των F-35] έχουν αποκλειστεί οριστικά από το πρόγραμμα και αντί να διαθέτουν ανάλογα μαχητικά αεροσκάφη, ασθμαίνουν διεκδικώντας την όποια πιθανότητα αναβάθμισης των δικών τους μαχητικών τύπου F-16».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους «δίδυμους πυλώνες που στηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα» αναφέροντας: «Από τη μια τον πατριωτισμό της ευθύνης που θέλει την Ελλάδα πάντα ισχυρή δύναμη αποτροπής αλλά και προώθησης της ειρήνης. Και δίπλα του, την αναπτυξιακή τροχιά, που επιστρέφει ως δίκαιο μέρισμα στον πολίτη». «Στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα» επισήμανε και συνέχισε: «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα».

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News