Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία τους πανίσχυρους πυραύλους αέρος – αέρος Meteor, με έγκριση της Γαλλίας.
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ήταν κυρίως επικεντρωμένη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και στα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων για δικαιοσύνη.
Ωστόσο, ερωτώμενος και για άλλα θέματα, ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με την πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα.
Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για την έγκριση πώλησης των πυραύλων από την Γαλλία στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία. Δεν έχουμε ενημερωθεί αν η Γαλλία έχει λάβει μια τέτοια απόφαση».
Στη συνέχεια, και σχολιάζοντας τη συνάντηση Δένδια με την Γαλλίδα πρέσβη, είπε: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ίσως το έκανε προληπτικά. Μπορεί να εκδηλώθηκε ένα ενδιαφέρον από την μεριά της Τουρκίας. Δεν μου έχει κοινοποιηθεί καμία τέτοια απόφαση. Αφήστε να δούμε πως θα εξελιχθεί».
«Μερικές φορές το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν», κατέληξε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα των Meteor.
Όσον αφορά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» για την ελληνική κοινωνία και δεσμεύθηκε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Ακούω την κριτική ότι έχει αργήσει η Δικαιοσύνη. Δε θα αφήσει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Φτάνουμε στο τέλος της διαδικασίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.