Μαρινάκης κατά Τσελίκ: «Πάγιες θέσεις εξέφρασε ο Δένδιας-Το Καστελλόριζο έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

«Πληρωμένη» απάντηση στον εκπρόσωπο του AKP Ομέρ Τσελίκ και πλήρη στήριξη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια  έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τσελίκ και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του κ. Δένδια, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «προβοκάτορα».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη είναι η ακόλουθη:

«Ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε πάγιες ελληνικές θέσεις. Προφανώς δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το αν θα μπορούσε να βρεθεί στο Καστελόριζο ένας υπουργός της κυβέρνησης και δη ο υπουργός Άμυνας. Είναι δεδομένο ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα δεν θα βάλει ποτέ στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας ούτε καν να διαπραγματευτεί να συζητήσει αυτά που λέμε κόκκινες γραμμές. Μην μπερδεύουμε τον διάλογο με την αφέλεια και μην ταυτίζουμε τον διάλογο με την συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση Τσελίκ ήρθε μετά την επίσκεψη Δένδια στο Καστελλόριζο, κατά την οποία ο ΥΕΘΑ ανέφερε πως το νησί αποτελεί κομβικό σημείο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και πως προστατεύεται από τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Ο κ. Τσελίκ επιχείρησε να «διαχωρίσει» τον κ. Δένδια από την υπόλοιπη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «ριζοσπαστικό στοιχείο» που δήθεν επιχειρεί να σαμποτάρει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

«Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όριά του. Πήγε στο νησί Μέις (Καστελόριζο) και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον οπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχεύουν την Τουρκία. Τα λόγια του δεν μπορούν να μας φτάσουν χωρίς να πνιγούνε στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν προωθεί τον διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.