Κυρίαρχος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την πρωτοκαθεδρία του στην τουρκική πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με δημοσκόπηση την τουρκικής εφημερίδας Habertürk αν σήμερα γίνονταν εκλογές το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα λάμβανε το 50.7% των ψήφων.

Το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) χάνει 3.5 μονάδες από τη δύναμη του και εμφανίζεται δεύτερο με 24.2%. Στην ίδια δημοσκόπηση το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης το προτιμά το 15.3% των ψηφοφόρων με αύξηση 2.5 ποσοστιαίων μονάδων και μείωση παρουσιάζει το φιλο-κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) με 5%.

Το 49% των τούρκων δηλώνει πως είναι ευχαριστημένο από τον τρόπο που κυβερνά ο Ερντογάν, το 12% τονίζει πως ούτε καλά ούτε άσχημα ενώ το 38% έχει αρνητική γνώμη.

Οσο για την καρέκλα του πρωθυπουργού σε περίπτωση που μεταπηδήσει ο Ερντογάν στην προεδρία, οι Τούρκοι θέλουν να δουν τον Αμντουλάχ Γκιουλ που συγκεντρώνει το 24.9% της προτίμησης των ψηφοφόρων και ως δεύτερο όνομα αναφέρουν τον Νουμάν Κουρτουλμούς με ποσοστό 14.3%. Ο Κουρτουλμούς είναι από τους αντιπροέδρους του AKP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eρντογάν: O μακροβιότερος στην εξουσία τούρκος πρωθυπουργός