OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κικίλιας: «Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν για τα ενεργειακά;»

07/02/2019 - 12:22
Share on FacebookShare on Twitter

 «Αυτό που διαφοροποιεί τις τελευταίες συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών και Τούρκων προέδρων -από όλες στη Μεταπολίτευση- και δημοσίως κρατήθηκε πολύ χαμηλά, είναι τα ενεργειακά. Η αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι στην επόμενη συνάντησή τους θα υπάρχουν υπογραφές, προσωπικά με ανησυχεί», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον Αντ1.

«Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εθνικά μας θέματα και η υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει ότι δεν υπολογίζει τα εθνικά συμφέροντα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τα εννοεί. Αντιθέτως, έχει βάλει τα εθνικά θέματα στην προεκλογική του ατζέντα. Θεωρεί ότι όπως το 2015 ήταν μέγας οικονομολόγος και έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας φέρνοντας αχρείαστα μνημόνια, έτσι τώρα, στο τέλος της θητείας του, θα γίνει μέγας διπλωμάτης και θα λύσει τα διπλωματικά θέματα της χώρας», συνέχισε ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι τα ενεργειακά αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης σε Κύπρο και Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

«Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση από την Ελλάδα ή την Κύπρο να συζητήσει για τα ενεργειακά. Και ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Τα καπηλεύεται για κομματικούς λόγους και τα εντάσσει στην προεκλογική του καμπάνια», υποστήριξε.

Σημείωσε επίσης ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί σωστά, να οργανωθεί και να έχει στρατηγική, συμπληρώνοντας: «Και να έχει την ευθιξία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Τα εθνικά μας θέματα απαιτούν εθνική αντιμετώπιση και όχι κομματική. Με τον τρόπο που πολιτεύεται στα εθνικά μας θέματα, ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί ισχνές μειοψηφίες στην ελληνική κοινωνία. Εμείς μιλάμε για πατριωτισμό, ο κ. Τσίπρας τον εννοεί διαφορετικά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό, όταν λέει ότι με τον τρόπο που έλυσε το Σκοπιανό, θα λύσει τα επόμενα χρόνια όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να «ξηλώσει» από τη συλλογική συνείδηση των Τούρκων τον κεμαλισμό και τον Κεμάλ και να εγκαθιδρύσει τον εαυτό του, ως τον σύγχρονο μεταρρυθμιστή, το σύγχρονο Σουλτάνο που θα μείνει στην Ιστορία.

«Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε κάθε δημόσια δήλωσή του θέτει το θέμα των 8. Η Τουρκία τους επικήρυξε την ημέρα της επίσκεψης Τσίπρα. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο αυτογκόλ από το να σου θέσουν ότι εντός της χώρας σου και κυριαρχίας σου, σκοπεύουν να απαγάγουν 8 ανθρώπους των οποίων την ευθύνη έχει η ελληνική Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Για το θέμα των εκλογών ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει πότε θα τις κάνει και πρόσθεσε: «Έχοντας υπερφορολογήσει την ελληνική κοινωνία και φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη, τώρα θα δώσει πίσω ό,τι μπορεί. Εμείς θα ψηφίσουμε ό,τι είναι υπέρ της στήριξης των πλατιών κοινωνικών ομάδων. Θα μετρήσει μέχρι το Μάρτιο αν αυτό του δίνει μια ανάσα από τον κόλαφο που βιώνει ως τώρα στις δημοσκοπήσεις – και λόγω του Μακεδονικού – και θα αποφασίσει αν θα κάνει εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη για το τραπεζικό σύστημα σημείωσε: «Θέλω να μείνω στη δήλωση Δραγασάκη, ο οποίος διαχωρίζει τη θέση του από τον κ. Φλαμπουράρη και το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό μας σύστημα. Αν μετά από τέσσερα χρόνια οι θυσίες μας έχουν γίνει τσάμπα, καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός τι μας περιμένει…».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Tags: ΕΝΕΡΓΕΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΚΙΚΙΛΙΑΣΝΔΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert