Για «ρατσισμό» στην διάσωση του Norman Atlantic μας κατηγορούν οι Τούρκοι

Την σκυτάλη από το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anatolou πήρε το σύνολο σχεδόν του τουρκικού τύπου που μιλά σήμερα για ..ρατσισμό κατά των Τούρκων επιβατών του Norman Atlantic όσον αφορά την διάσωσή τους κάνοντας σημαία την δήλωση μιας Τουρκάλας που ισχυρίστηκε ότι πως τα σωστικά συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στους δικούς τους πολίτες ( Ιταλούς και Ελληνες) κατά τη διάσωση. Μάλιστα δεν έλειψε και μια προσπάθεια μέσω τίτλων να τεθεί θέμα επιλογής με …ΕΟΚικά κριτήρια!

Η Star γράφει στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο: «Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στους δικούς της πολίτες» και τον υπότιτλο «Σκάνδαλο διάσωσης» ότι η τουρκάλα κ. Αϋλίν Άκαματς (Aylin Akamac) προέβη σε ανατριχιαστικές δηλώσεις λέγοντας ότι τα ιταλικά και ελληνικά συνεργεία διέσωσαν πρώτα τους δικούς τους πολίτες και έβγαλαν τους στρατιώτες πριν από τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Άκαματς τόνισε ότι περίμεναν επί ώρες στο κρύο και για να μπορέσουν να ζεσταθούν πήγαιναν και στέκονταν κοντά στη φωτιά. Σύμφωνα με την κ. Ακαμάτς: «Ενώ προσπαθούσαν να κινήσουν το πλοίο με ρυμουλκο, κόπηκε το σκοινί τρεις φορές. Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν ακόμα να κάνουν την ανάγκη τους εκεί».Στις ίδιες δηλώσεις της Ακαματς αναφέρεται και η Haberturk .

Η Takvim έχει τον τίτλο: «Ρατσισμός ακόμα και στη θάλασσα» και σημειώνει ότι κατά την διάσωση δόθηκε προτεραιότητα από τα συνεργεία στους Έλληνες και τους Ιταλούς ταξιδιώτες και τελευταίο διεσώθησαν οι Τούρκοι.
Η Zaman έχει τίτλο: «Οι Τούρκοι επιβάτες είπαν: ‘Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν πρώτα τους πολίτες τους’». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι όλοι όσοι μίλησαν είπαν πως έζησαν έναν εφιάλτη.
Η Sozcu έχει τον τίτλο: «Έσωσαν πρώτα τους πολίτες της ΕΕ».
Η Hurriyet γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο: «Ήταν σαν τον Τιτανικό» και υπογραμμίζει ότι διεσώθησαν οι 57 Τούρκοι πολίτες. Οι διασωθέντες είπαν ότι τα σωστικά συνεργεία έσωσαν πρώτα τους δικούς τους πολίτες.
Η Milliyet αναφέρεται στο δυστύχημα επισημαίνοντας τις δηλώσεις των Τούρκων που διεσώθησαν και υπογραμμίζει πως είπαν ότι τα ελληνικά και τα ιταλικά σωστικά συνεργεία έσωζαν πρώτα τους δικούς τους πολίτες.

Η Tarafέχει τίτλο: «Φυγή από το πλοίο της φρίκης». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους δέκα άτομα ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι. και επισημαίνεται πως όλη η επιχείρηση διάσωσης ήταν ένα φιάσκο και ότι το πλοίο είχε ελλείψεις.
Η Aksam γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο: «Άφησαν τελευταίους τους Τούρκους» και τον υπότιτλο: «Σκάνδαλο διάσωσης».
Η Haberturk με τον τίτλο: «Ήταν όπως ο Τιτανικός» αναφέρει ότι η Σαντέτ Μπεϊχάν που μίλησε για την πυρκαγιά είπε ότι το πλοίο δεν είχε συναγερμό και πρόσθεσε: «Ξύπνησα με το καπνό, ο ένας ξυπνούσε τον άλλο και λόγω των κυμάτων δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν άλλα πλοία. Υπήρχαν 4-5 πλοία αλλά δεν μπορούσαν να μας πλησιάσουν. Οι αρμόδιοι ήταν πολύ ανεπαρκείς. Δεν μπορούσαν να βοηθήσουν σε τίποτα. Πέφταμε κάτω και σερνόμασταν με τα κύματα. Ζήσαμε τον Τιτανικό, το μόνο που δεν βυθίστηκε το πλοίο».