Φήμες για άλλες 5 παραιτήσεις απο το τουρκικό Ναυτικό

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Οργιάζουν» οι φήμες στην Τουρκία πως μαζί με τον αρχηγό Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ, έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και άλλοι 5 αξιωματικοί του ναυτικού ανάμεσα τους και ο διοικητής των στρατιωτικών ναυπηγείων!
Παράλληλα κυκλοφορεί η φήμη πως ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ έχει στείλει επιστολή στους αξιωματικούς που τους ζητά να παραμείνουν στις θέσεις τους και «να μην χάνουν το ηθικό τους».

Πάντως το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαψεύδει τις φήμες μέσω της τουρκικής εφημεριδας Ηürriyet. Ηδη με επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Γκιουνέρ «ζήτησε τη συνταξιοδότηση του» και εκφράζεται παράπονο από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που μιλούν και για πιθανές άλλες παραιτήσεις.

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αναφέρει πως για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκικού Στόλου την ηγεσία θα αναλάβει ένας αντιναύαρχος, ο αρχηγός του Βόρειου Στόλου Μποστάνογλου.

Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία των αποχωρήσεων από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας καθώς σπάνε κάθε ρεκόρ. Ενώ το 2010 είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς 9374 αξιωματικοί το 2011 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 843! Οι διώξεις εναντίον των αξιωματικών με τις κατηγορίες για συμμετοχή στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν, και το σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα», να είναι η πιθανή βασική αιτία της αποχώρησης των τούρκων αξιωματικών.