Ερντογάν: Σύντομη η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, λένε «Τα Νέα»

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην γειτονική μας χώρα, λόγω της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις περιφερειακές εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», παρά τους αρχικούς υπολογισμούς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην Ελλάδα μερικές ώρες, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Επίσης πληροφορίες λένε πως η αποστολή θα αποτελείται από λίγα άτομα και όχι από εκατοντάδες όπως αρχικά ακουγόταν.

Η Αθήνα ανέμενε από την Άγκυρα να δώσει το αναλυτικό πρόγραμμα του Ερντογάν και το μέγεθος της αποστολής του και τελικά πληροφορήθηκα πως αυτή θα απαρτίζεται από τους υπουργούς που θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους και πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα κάτσει για πολύ στην Ελλάδα.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi