Ερντογάν: Nέα επίθεση σε Μητσοτάκη – «Επιτέθηκε στην Τουρκία από το Κογκρέσο σαν να μην είχαμε μιλήσει»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν προέβη για άλλη μια φορά σε επιθετικές δηλώσεις ενάντια στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανεβάζοντας ξανά το θερμόμετρο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας».

Η αναφορά του αυτή στη ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο μετά από σχεδόν ένα μήνα, δείχνει πως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει «χωνέψει» ακόμα την επιτυχημένη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι οι αμερικανικές βάσεις που δημιουργούνται στην Ελλάδα γίνονται για την αντιμετώπιση της Ρωσίας. «Δεν θα χάψω αυτό το επιχείρημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Reuters