Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνόδου κορυφής ήταν και η «παρενόχληση», όπως την χαρακτηρίζει η Άγκυρα, των τουρκικών μαχητικών F-16 από τους ελληνικούς S-300.

Στις δηλώσεις του ο Ερντογάν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα «δεν είναι ισότιμος συνομιλητής».

«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη φράση του, δέχθηκε το χειροκρότημα των υπουργών του.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ελλάδα πέρασε στην «αντεπίθεση» αποστέλλοντας επιστολές σε ΝΑΤΟ, Συμβούλιο Ασφαλείας και ΟΗΕ, αναφορικά με το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, ενώ ενημερώθηκαν ΕΕ και ΗΠΑ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφί αρχείου Reuters